Over Gilles Rullmann

Gilles Rullmann
foto: ineke oostveen.

Ik ben een echte generalist. Ik heb voorheen (en grotendeels tegelijkertijd) gewerkt als muzikant en muziekdocent (violist, gitarist, zanger in Ierse en andere traditionele muziekstijlen), universitair docent milieuwetenschappen en wildwaterkano-instructeur. In de Alexandertechniek komt deze brede interesse voor leren, voor bewegen, voor denk- en gedragspatronen samen: de Alexandertechniek is een soort meta-techniek: zij kan de solide basis zijn onder alles wat we doen.
Persoonlijk ben ik door de Alexandertechniek een snel en lichtvoetig hardloper geworden, een vrijer muzikant, betere improvisator, breder docent, ontspannener presentator, een rustiger ouder; bovendien raak ik mijn stem niet meer kwijt bij het zingen en geven van workshops en stap ik na 5 uur soepel uit de auto terwijl de rest van de band half kreupel de parkeerplaats oprolt (daarnaast heb ik nu een grotere schoenmaat en trek ik niet meer met mijn wenkbrauwen)…


Ik geef Alexandertechniek aan de Conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Met mijn collega's van Violinist in Balance/Artist in Balance (gelieerd aan het Conservatorium van Utrecht) help ik (alt)violisten met gemak en balans te spelen op hun instrumenten met individueel op maat gemaakte kinhouders en schoudersteunen.
Ik heb zeven jaar Alexandertechniek en Anatomie gegeven bij het Alexander Techniek Centrum Amsterdam (zie beneden).
Ik geef veel workshops waarin de Alexandertechniek wordt toegepast op hardlopen en tennis.
Ik was van 2017-2021 voorzitter van de NeVLAT (sinds juni 2017), de Nederlandse vereniging voor Leraren in de Alexander Techniek.

Muzikant

Kijk voor meer informatie over mijn muzikale activiteiten hier.

Opleiding

Onder de bezielende leiding van Georgia Dias ben ik in aanraking gekomen met de Alexandertechniek. Ik heb vervolgens de driejarige opleiding tot docent Alexander Techniek afgerond bij het Alexander Techniek Centrum Amsterdam (ATCA) onder leiding van Tessa Marwick en Paul Versteeg. Ik ben erkend lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT).